ورزش

پشت پرده افزایش ناگهانی سقف بودجه باشگاه‌ها؛ به یکباره نگاه فدراسیون «ملی» شد!

پشت پرده افزایش ناگهانی سقف بودجه باشگاه‌ها؛ به یکباره نگاه فدراسیون «ملی» شد!

به گزارش تابناک ورزشی، تا همین عصر دیروز صحبت از تاکید بر رعایت سقف بودجه باشگاه ها بود و زمانی هم که رقم جدید سقف بودجه برای لیگ برتر بیست و چهارم در اواسط خرداد سال جاری از سوی مسئولان فدراسیون فوتبال اعلام شد، آنها تاکید بر اجرای آن و رعایت از سوی باشگاه ها داشتند و حتی در مواردی تهدیدهایی هم صورت گرفت که اگر باشگاهی از قانون تخطی و سقف را رعایت نکند، چنین می شود یا فلان برخورد صورت می گیرد. در شرایطی که فوتبال ایران در یکی دو ماه گذشته درگیر این مساله بود، به یکباره چهارشنبه شب اعلام شد که با افزایش سقف بودجه چهار باشگاه حاضر در رقابت های آسیایی(استقلال، پرسپولیس، تراکتور، سپاهان) موافقت شده است. در واقع فدراسیون براساس تفسیر بند 7 دستورالعمل ناظر بر قراردادها که درباره درآمدهای آسیایی است با افزایش سقف بودجه موافقت کرده؛ بندی که کاملا مرتبط با عملکرد نمایندگان ایران در رقابت‌های لیگ قهرمانان آسیاست و البته در پایان فصل جاری و پس از مشخص شدن عملکرد و میزان پاداش نمایندگان آسیایی از بودجه سال آینده قابل کسر خواهد بود.
در هرحال افزایش ناگهانی سقف بودجه، مثل اکثر اقدامات و تصمیمات در فدراسیون فوتبال، باعث شکل گیری اعتراضات و البته ابهاماتی شده است.

صف آرایی معترضان و سکوت موافقان افزایش سقف بودجه

مدیرعامل باشگاه پرسپولیس که مخالف جدی و صریح افزایش سقف بودجه برای فصل جاری است، بعد از تصمیم ناگهانی فدراسیون در این خصوص، از دیشب تاکنون دو مصاحبه انجام داده و در بخش هایی از صحبت هایش به مواردی اشاره کرده که قابل تامل است. رضا درویش امروز درباره تصمیم مسئولان فدراسیون فوتبال مبنی بر افزایش سقف بودجه، در جمع خبرنگاران گفت:«هنوز لکه ننگ سرمربی و ۱۲ میلیون دلار ویلموتس از فوتبال ایران پاک نشده که تاریک‌ترین نقطه ننگ فوتبال رقم خورد.» او بدون اینکه نامی از مهدی تاج بیاورد تاکید کرد که با این تفکر کار دارد، نه شخص. درویش ادامه داد:«چطور ممکن است یک سقفی را به باشگا‌ه‌ها ابلاغ می‌کنند و می‌گویند باید قانون‌مند باشید؟ چه کسانی پشت پرده مطلع هستند که سه ساعت قبل از پایان فرصت بارگذاری لیست آسیایی این اتفاق رخ می‌دهد؟ بازیکن از قبل می‌گیرند و به آنها اطمینان می‌دهند که ما لحظاتی قبل از پایان مهلت، به شما امکانات می‌دهیم و باز می‌کنیم! حتی مسئولان فدراسیون، آقای قنبرزاده و آقای نورشرق به من گفتند این‌بار مثل دفعات قبل نیست و ما قانون را رعایت می‌کنیم و نمی‌گذاریم تحت هیچ شرایطی این اتفاق بیفتد.»
مدیرعامل باشگاه پرسپولیس در مصاحبه دیگری که شب گذشته انجام داد، افزایش سقف بودجه را قانون‌شکنی خواند و این اتفاق را لابی آن‌ها برای انتخابات فدارسیون فوتبال در اسفندماه سال جاری دانست:«چند ماه دیگر انتخابات فدراسیون فوتبال را داریم و اهالی فوتبال باید افرادی که پای این مصوبه را شبانه امضا کرده‌اند بشناسند. برخی از باشگاه‌ها اگر سقف بودجه را هزار میلیارد هم می‌گذاشتند باز ۱۵۰۰ میلیارد هزینه می‌کردند. چه موضوعاتی پشت پرده است که یک‌سری از تیم‌های خاص از آن با خبر بودند و بازیکن خریدند؟ چه قول‌هایی به آن‌ها داده شده که با اطمینان خاطر خارج از سقف خرید کردند؟ این را از کجا می‌دانستند و باید مشخص شود که چه چیزی پشت پرده می‌دانستند؟ حتی این تیم‌ها بعد از مخالفت‌های چند وقت اخیر از سوی هیات رییسه و کارگروه قراردادها باز هم بازیکن خریدند.»

پشت پرده افزایش ناگهانی سقف بودجه باشگاه‌ها؛ به یکباره نگاه فدراسیون «ملی» شد!

سعید مظفری‌زاده، مدیرعامل باشگاه تراکتور هم در مورد سقف بودجه صحبت کرده و گفته:«باشگاه تراکتور جزء باشگاه‌هایی بود که از ابتدا موافق این مسئله بود و ما منتظر بودیم که این اتفاق رخ بدهد اما ای کاش این اتفاق زودتر و زمانی که ما در حال انتخاب بازیکن بودیم، رخ می‌داد. می‌توانستند در زمان‌بندی بهتر عمل کنند تا همه تیم‌ها به صورت یکسان از این قانون بهره‌مند شوند.» در این بین هوشنگ نصیرزاده مدیرعامل باشگاه فولادخوزستان که جزو چهار باشگاه آسیایی برای افزایش سقف بودجه نیست، به موردی اشاره کرده که تصمیم فدراسیون را زیر سوال می برد. او گفت:«فدراسیون فوتبال تصور می‌کند با این افزایش سقف بودجه به قدرت تیم‌های چهارگانه ایران فقط در بازی‌های آسیایی کمک می‌کند و توجه ندارد که دارند ناخواسته این چهار تیم را در لیگ برتر کشور مقابل سایر تیم‌های رقیب هم تقویت می‌کنند. این تصمیم فدراسیون قطعاً خلاف اصل یکپارچگی مسابقات است و نتایج لیگ بعد از افزایش بودجه را هم زیر سؤال می‌برد. جدا به این موضوع معترض هستیم. تصمیم منطقی این است که افزایش بودجه یا برای همه باشد یا برای هیچ‌کس. بهتر است همین امروز تصمیم را اصلاح کنند.»
با تمام این اوصاف، امروز منصور قنبرزاده که در افزایش سقف هم نقش داشته، نشست خبری برگزار کرد تا در خصوص این تصمیم ناگهانی صحبت کند. نکته جالب در میان صحبت های نایب رئیس دوم فدراسیون فوتبال، اعتراف او بود:«بهتر بود تصمیم افزایش سقف بودجه زودتر گرفته می‌شد.» از سویی جمشید نورشرق، رئیس کمیته تعیین وضعیت فدراسیون فوتبال هم گفت:«بر اساس نگاه ملی و اینکه باشگاه ها به عنوان نماینده ایران در آسیا حضور دارند سقف بودجه را افزایش دادیم.» حال سوال این است که آیا پیش از این «نگاه ملی» در فدراسیون وجود نداشته و چطور به یکبار تصمیم گرفته شده که نگاه ملی مهم است و باید با افزایش سقف بودجه چهار باشگاه حاضر در مسابقات آسیایی، به این موضوع بها داده شود. شاید بر اساس همین نگاه است که جمشید نورشرق علاقه یا عزمی برای اعلام رای پروند علیرضا بیرانوند ندارد!

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا